Szabadság, mert szárnyalnod kell, hogy repülni taníts!

Ugye Te is kiegyensúlyozott, boldog, vidám gyerekeket szeretnél?

Ugye Te is arra törekszel, hogy mindent megadj nekik, ami emberileg csak lehetséges?

Ugye Te is azt szeretnéd, hogy megállja a helyét a világban, fejlődjön és többre vigye, mint Te? Nem azért, mintha valami gond lenne Veled, hanem mert ez az élet rendje: a változás, a fejlődés, és hogy a szülő azért töri magát, hogy a gyermekének még jobb legyen és ő még többre vigye.

Ez így van rendjén. Mindenki így csinálja. De valahogy ebben a tárgyiasult világban hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy nem csak az a fontos, hogy mit teremtesz elő a lurkóknak. Sokan halálba hajtják magukat, hogy a gyereknek meglegyen mindene, közben pedig elfeledkeznek arról, hogy az igazán stramm kölyök nem a jól felszerelt gyerekszobából lép elő, hanem a biztonságból és a szeretetből.

Nem veszik komolyan, hogy ahhoz, hogy a gyereknek mindene meglegyen, két alapvető dologra van szüksége: Anyára és Apára. A többi csak ezután jön.

A biztonság abból adódik, hogy a szülők magukra és a kapcsolatukra is gondot fordítanak. Ha az szeretet teli és működő képes, a többi is menni fog. 

Igen, igazad van, ez is munka. És idő. Rengeteg idő… Abból pedig egyébként sincs sok… Azt is jól kell elosztani, de főleg a gyerekekre és a munkahelyre.

Mégis ha igazán jót akarsz a gyermekeidnek, erre is áldoznod kell . És ha beleveted magad a sűrűjébe, rá fogsz jönni, hogy ez nem is nyűg. Sőt, kifejezetten élvezni fogod!

Csak gondolj bele! Havonta egy nap a pároddal! Nem vonz a lehetőség? Mikor randiztatok utoljára? Na ugye!

Mindennek ára van…

Tényleg? Ne bonyolítsd túl!

Hogy hova tedd addig a gyerekeket? Nos ez csak az elszántságodon a kreativitásodon és a kapcsolataidon múlik. No meg azon, hogy milyen szervező vagy. De lássuk a lehetőségeket:

Mit ér egy nagymama unokák nélkül?

Igen, tudom, hogy kényeztetik és mindent megengednek nekik, és legalább egy hét, amíg utána helyreáll a rend, de a nagyszülők már csak ilyenek. Neked mennyi emléked van a tieidről? Szerintem ez mindenkinek kijár! Ezek az alkalmak élményt és emléket adnak mindenkinek! Ezek az élet igazi, dédelgetni való kincsei! Hát tessék feltarisznyálni a lurkót!

Ráadásul nagyszülőkből két pár van! Ez sem elhanyagolandó szempont. Mindenkinek megadatik az élmény, de senkit nem kell nagyon leterhelni. Mert az is tény, hogy bármennyire szeretik is az unokájukat, azért napi 24-ben ők is elfáradnak.


 

Azért vannak a jó barátok…

Akikkel igazán jóban vagytok, azoktól nem nehéz ilyen szívességet kérni. Főleg akkor, ha veszitek a fáradságot és megszerveztek erre a célra egy csatárláncot egymás között. Hidd el, mindenki vágyik egy szabadnapra, csak nem tudja, hogyan oldja meg. Egy kisebb társaság, 2-3-4 pár elég ahhoz, hogy néha tehermentesítsétek egymást, de ne okozzatok nagy gondot. A gyerekek pedig a helyzet abszolút nyertesei.  Élvezni fogják, hogy bandázhatnak!


 

Mindig van valaki, aki direkt hamisan énekel…

Szabadságon a szülő
A testvéreink ideális baby sitterek

Általában a lökött tesód. A nagybácsi, vagy nagynéni, aki odavan a gyerekekért! Pláne, ha neki még nincs. Az az igazi! Még tele van energiával és csak a habos oldalát látja a dolognak. Hidd el, megbirkózik a pellussal is. Ha minden kötél szakad, bevetheted a neten vásárolt gázálarcot megvesztegetés gyanánt, de valószínűleg nem lesz rá szükség. Ha a végén egy üveg borral, vagy pizzával érkeztek a gyerekekért, amit együtt tüntettek el, az extra pont. Jó eséllyel vállalja majd máskor is, a bor mellett pedig elmeséli a pellis kalandjait… Ne hagyjátok ki!


 

Csak egy tini-tini lány, vagy egy tini-tini srác…

Minden családban van. Általában megbízhatóak és kedvesek. Igen, még a fiúk is! És imádnak játszani! Biztosan szívesen beugranak néha, de ha megajánlasz egy mozijegyet vagy valami mást ellenszolgáltatásként, nyert ügyed van!

 

Ha ügyesen szervezel és jól variálsz, simán meg tudod oldani a havi egy szabadnapot anélkül, hogy idegenre bíznád a gyerkőcöket és bárkit nagyon leterhelnél. Az évi néhány ilyen alkalom senkinek sem nyűg, jó eséllyel mindenki jól érzi majd magát ebben a helyzetben, és akármilyen is a lapjárás (sírós, vidám, maszatos, nyálas,  hisztis, csupa játék) mindenki tudja, hogy csak egy napig tart. Az pedig gyorsan eltelik.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ezekkel a megoldásokkal ápolod a családi és baráti kapcsolataidat. Olyan emberekkel töltesz időt, akár csak egy pizza, vagy egy pohár bor  elfogyasztásának erejéig, akiket szeretsz és egyébként nagyon ritkán találkoztok, hiszen mindenki éli a maga életét.


 

Az egyetlen kérdés az, hogy Te meg mered-e engedni magadnak ezt? El mered-e hinni, hogy a tüneményes gyerekeiddel más is elboldogul?

Egyébként el. Jobban, mint gondolnád… Sokkal könnyebb  máshol egy napra “jónak” lenni, mint otthon folyamatosan. Új környezet, új helyzetek, új emberek és újra alkalmazkodni kell. Mire feloldódik a lurkó, és ebből gond lehetne, már viszed is haza.

Pbóbáld ki! Megéri, hiszen a szeretteid csak akkor tudnak töltekezni belőled, ha te is feltöltődsz. A repülést csak akkor tudod megtanítani másoknak, ha képes vagy szárnyalni.

Egyébként pedig havi egy szabadnap kettesben a pároddal mindent überel!

Ez is érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .