Ha benned is felmerült a kérdés, hogy tulajdonképpen mi is az a mesefalvédő, engedd meg, hogy megmutassam Neked, mert szerintem ez az egyik legszuperebb dolog a világon!

Falvédő A három kismalac c. meséhez

Elsősorban színpompás fal és sok-sok mese

A mesefalvédő egy hatalmas interaktív falikép, a mi bájos színeivel jókedvre derít és barátságosabbá varázsol bármely szobát. A rejtett zsebecskéivel és nyitható házikóival játékra csábít és bizony, többféle falvédő létezik, többféle meséhez. Sőt, van olyan is amivel négy-öt mese is eljátszható.

Együtt töltött idő, játékos tanulás, sokrétű fejlesztés

Ha végiggondolod, te is rájössz, hogy a legnagyobb élményeid és a legnagyobb kalandjaid során sosem voltál egyedül. De ha véletlenül mégis, a végén mindig akadt társaság, akivel megosztottad, mert barátokkal mindig minden jobb, a játék és a nagy kalandok is. Nem beszélve arról, hogy játék közben tanulunk kapcsolatot teremteni, együttműködni, kompromisszumot kötni, alkalmazkodni. A falvédők pedig megfejelik ezt a szüretelhető fáikkal, a “művelhető” veteményeseikkel, és a más szöszmögnivalókkal, amelyek nem csak a finommotoros mozgás fejlesztését segítik. Na és a mesék? Igen hosszú a sora! Csak gondolj bele, hogy mit jelentenek a memória fejlesztés, a szókincs bővítés vagy elvont fogalmak megértése szempontjából! És ez csak a kezdet!

Kihívás, kaland, egyensúly

A jó mindig győz, a gonosz pedig elnyeri méltó büntetését
Falvédő négy meséhez, Jancsi, Juliska és a boszorkány

A mesék nagy része egy kihívás. Adva van egy probléma, amit a hős dolga megoldani. Össze kell szedni a bátorságát, el kell fogadnia a kihívást, barátokat, segítőket kell gyűjtenie, akikkel együtt végül megpróbáltatások árán és kalandok során megoldja a helyzetet. A falvédőhöz tartozó bábok segítségével ezt mi magunk is mind átélhetjük, hogy a világ(unk)ban helyre álljon a rend, hiszen a jó mindig győz, a gonosz pedig elnyeri a méltó büntetését.

Fantázia, kreativitás, változatosság

Nóri mesefala

Az egy percig sem kérdés, hogy a gyerekek fantáziáját és kreativitását segíti a mesefalvédő használata, hiszen kedvükre alakíthatják, cserélhetik, keverhetik a meséket, vagy akár kitalálhatnak egészen újakat is.

Falvédő négy meséhez, Holle anyó

A falvédőket itt találod meg.